Kuchyňský robot Philips HR 7776/90

Recenze
Recenze a test Philips HR 7776/90

Na úplném začátku výrobků prodávaných pod značkou Philips byly žárovky vyráběné již v roce 1891. Od té doby se sortiment výrobků značky Philips značně rozšířil a během dlouhých let prošel několikanásobnou inovací. A dnes na začátku 21. století jsou výrobky značky Philips zákazníky vyhledávané, a to především pro svou ověřenou trvanlivost a jistotu profesionálně odvedené práce.

Kuchyňský robot Philips prodávaný pod označením HR 7776 zaujme již na první pohled svým originálně futuristickým vzhledem. Na základě mého osobního úsudku se domnívám, že na první pohled osloví především majitele designově jednoduchých, vzdušných a přitom velmi moderních kuchyní. V jednoduchosti je krása. A pokud bývá jednoduchost spojena se snadnou údržbou ocení tuto krásu většina z hospodyněk. Pravda, kdo by se taky chtěl po každém použití zabývat čištěním těžce dostupných míst.

Ale již k robotu. Kuchyňský robot Philips HR 7776/90 s příkonem 1000 W je vyrobený kombinací materiálu kovu a polypropylenu. Díky silnému motoru je možné přizpůsobit jeho rychlost požadovanému výsledku. Robot Philips HR 7776 je prodáván včetně hlavní nádoby, mixéru, lisu na citrusy, hnětače, nože z nerezové oceli, metel pro všechny typy šlehání a tření, nastavitelného řezacího kotouče, oboustranného kotouče na strouhání a protiskluzové plošky. Součástí kuchyňského robotu Philips HR 7776 je integrovaný prostor pro uskladnění síťové šňůry s vítanou délkou 1,2 m, která si už nějakou tu zásuvku ve většině kuchyní najde.

Co naleznete v balení

S robotem Philips HR 7776 jsem si domů přivezla krabici s rozměry výškou 41,5 cm, šířkou 53 cm, hloubkou 64,5 cm a hmotností 15,6 kg. Po vybalení se mi robot předvedl v celé své kráse. V mém případě v barvě černé s kartáčovaným kovem. Po odstranění obalu se hmotnost robotu ustálila na konečných 4,1 kg, které považuji vzhledem k funkčnosti za optimální váhu. Na základě svých zkušeností bych robot Philips HR 7776 doporučila do běžně náročných domácností. Především tak, kde se peče a vaří o víkendu a ve všední dny se připravují většinou jen večeře.

K čemu se robot dá použít

Kuchyňský robot Philips HR 7776 používám ve své domácnosti velmi často. Je součástí mé linky a zároveň je také nepřehlédnutelnou ozdobou. Robot používám především k výrobě celé řady těst, krémů, ke krouhání čehokoliv, k mixování a nakonec i k přípravě masa a k lisování citrusů. Vyzdvihnout bych chtěla především plnící trubici s dostatečně širokým hrdlem, která snadno pojme větší kusy ovoce a zeleniny. Dále pak bytelnou hlavní nádobu s označením XL s objemem až 3,4 l pro suché potraviny, 2l na tekutiny, 1,7 kg pro tuhá těsta a 7 ks vaječných bílků. Další u nás hojně používanou nádobou a zároveň odolnou proti rozbití je nádoba mixéru s kapacitou 1,5 l. Slouží především pro mixování, drcení a míchání surovin s ohledem na potřeby a fantazii majitele (cukr, ořechy, kukuřičné lupínky, led, ovoce, zelenina, nápoje a další).

Co všechno robot zvládne

linecké těsto váha mouky 3,4 l
tuhé kynuté těsto váha mouky 1,7 kg
bílky max. 7

V případě boje s časem jsem si velmi oblíbila nůž z nerezové oceli. Tento nůž používám pro rychlou úpravu masa a zeleniny tzv. úpravu sekáním. Rodinu či návštěvu ráda překvapuji originálně nastrouhanými potravinami, které za pomoci nastavitelného řezacího kotouče proměňuji v plátky s šířkou od 1 mm do 7 mm.

Závěrečné zhodnocení Philips HR 7776/90

Musím přiznat, že zpočátku mě robot oslovil především svým jednoduše originálním designem. Při následném použití mě potěšila rychlost motoru, snadná údržba s možností mytí v myčce a kvalita použitého materiálu. V případě míchání tužších těst jsem velmi ocenila protiskluzové plošky. Jediné co bych vyzdvihla v záporném smyslu je další potřeba místa pro uložení příslušenství k robotu, což je ale problémem u většiny z kuchyňských robotů. Kuchyňský robot Philips HR 7776 je výrobcem nabízen i v barvě bílé s červenou a kartáčovaným kovem.

Dodatek: V některých obchodech se ještě můžete setkat se starší verzí Philips HR 7774/90, který se vzhledově liší pouze červenou barvou v okolí spínače a výbavou. Ja je o něco menší – robot nemá hnětač.

Fotogalerie


Autor recenze: Radomír Pavelka | Publikováno: | Štítky: ,

Komentáře uživatelů

  1. karel

    Tento robot jsem koupil manželce k vánocům a je s ním velice spokojená. Považuje si jeho funkčnost, praktičnost a možnost umývat v myčce. Pokud mohu, doporučuji.

    4.2.2013 at 8:48

Informace

Provozovatel: Ludmila Pannová
e-mail: info[et]kuchynsky-robot.info

Všechna práva vyhrazena – použití obsahu nebo jeho částí je možné pouze se souhlasem provozovatele.

Slovenská verze – Kuchynský robot – rady, testy a recenze

Copyright © 2012 - 2024 | Všechna práva vyhrazena | Kuchynsky-robot.info

To Top